У контррозвідці США назвали країну-загрозу

Читать на русском
Іванина також попередив компанії, які вирішують вести бізнес у Китаї про те, що їхні дані стають доступними уряду країни.

Китай являє значно більшу загрозу національній безпеці та інтересам США, ніж Росія.

Про це повідомив директор Національного центру контррозвідки і безпеки США Вільям Іванина в інтерв'ю BBC, пише «Слово і Діло».

Зброя зі США та блокада Азова: головні військові підсумки 2018 рокуСитуація, що склалася між Україною та Росією в 2018 році, поки не дозволяє розраховувати на швидке завершення війни.

Загроза, яку представляє для США Росія, «не така значна в порівнянні з загрозою з боку Китаю», зазначив він.

«Це не тільки питання того, що відбувається всередині США. Китай є загрозою з точки зору безпеки економіки, з точки зору військових відносин і на глобальному рівні. Досить поглянути на стратегічну мету Китаю, а саме - стати глобальною наддержавою в геополітичному, військовому та економічному сенсах. Вони використовують всі доступні методи для досягнення цієї мети. Це глобальна проблема, а не тільки проблема США», - вважає Іванина.

За останні місяці Мін'юст США пред'явив звинувачення на адресу 20 юридичних і фізичних осіб із Китаю, підкреслив він. Китайські шпигуни діють, зокрема, в американських університетах і на підприємствах стратегічного значення, додав Іванина.

«Ми надаємо щорічно гранти для близько 350 000 китайських студентів. Це прекрасна можливість для китайських спецслужб використовувати цих студентів для викрадення технологій і розробок», - зазначив він, додавши, що така ж загроза спостерігається у Великобританії та інших країнах.

Іванина також попередив компанії, які вирішують вести бізнес у Китаї про те, що їхні дані стають доступними уряду країни.

Раніше США звинуватили Китай в хакерських атаках.

Також нагадаємо, сенатори США готують резолюцію проти «Північного потоку-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: