Держгеонадра виставили в ProZorro перші нафтогазові лоти для аукціонів

Читать на русском
Щомісяця виставлятимуться від п'яти до десяти лотів із дозволами на видобуток корисних копалин, заявив голова Держгеонадр Олег Кирилюк.

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) оприлюднила в системі ProZorro.Продажі перші 10 лотів, які будуть виставлені на відкритих аукціонах.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу в Києві в четвер, 6 грудня, повідомив виконуючий обов'язки голови Держгеонадр Олег Кирилюк.

Швеція допоможе Україні в геологічній реформіШведська сторона заявила про готовність поділитися досвідом і прийняти українських фахівців на навчання.

Усі дозволи стосуються нафтогазових ділянок.

«Надалі ми плануємо виставляти від 5 до 10 лотів щомісяця, й це стосуватиметься не лише нафтогазоносних ділянок, а будуть різні родовища з різними корисними копалинами. У 2019 ми плануємо провести більш ніж 10 аукціонів онлайн», – сказав Кирилюк.

Голова відомства додав, що згідно з умовами пілотного проекту, заявку на участь в аукціоні потенційні покупці можуть подати протягом 90 календарних днів. Участь в аукціонах зможуть взяти компанії, які вже мають реєстрацію в Україні.

Переможець торгів матиме зобов'язання щодо виконання обов'язкового мінімального переліку робіт із видобутку корисних копалин. У разі порушення зобов'язань ліцензію заберуть.

«Запуск прозорих аукціонів із продажу дозволів на користування надрами – це значний прогрес для реформи державних продажів», – своєю чергою повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Нагадаємо, 25 жовтня відбувся перший за два роки аукціон із продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

На торги були виставлені Черницька (Стрийський район Львівської області) та Липовецька (Яворівський район Львівської області) площі нафтогазових родовищ. За результатами аукціону спеціальний дозвіл на Липовецьку площу за 15,1 млн грн отримало публічне акціонерне товариство «Укргазвидобування». В ході торгів ціна на цю ділянку зросла більш ніж у чотири рази (на 430% – стартова ціна становила 3,5 млн грн). Черницьку площу отримало ТОВ «Стрийнафтогаз» за у 2,04 млн грн.

Раніше повідомлялося, що Держгеонадра продадуть дозволи на видобуток корисних копалин майже на 170 ділянках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: