«Нафтогаз» попередив про труднощі із закупівлею газу

Читать на русском
Компанія почне 2019 рік із мінімальним залишком коштів, що ставить під загрозу закупівлю газу та інші проекти, заявив Коболєв.

Під час опалювального сезону можуть виникнути труднощі із закупівлею газу, оскільки «Нафтогаз» почне 2019 рік із мінімальним залишком коштів на рахунках.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив у Facebook очільник компанії Андрій Коболєв.

Зрив опалювального сезону: як мери обіцяли забезпечити теплом українцівКличко погодився сплатити частину боргу Київенерго, Марцінків не встиг відключити всіх споживачів від СТЕКу, Атрошенко обіцяв знизити тарифи на тепло.

«У 2018 році група «Нафтогаз» має негативний чистий грошовий потік. Ми увійдемо в 2019 рік із мінімальними залишками коштів, що ускладнює закупівлі газу в пік опалювального періоду», – повідомив Коболєв.

Голова «Нафтогазу» вважає, що такий стан речей викликаний тим, що газ продається за пільговими цінами, а уряд не компенсує втрати газової монополії, не виконуючи тим самим своїх зобов'язань.

Відзначимо, на 20 грудня обсяг газу в підземних сховищах України зменшився до 14,684 млрд куб. м. Добовий відбір зріс до 94,55 млн куб. м газу. Таким чином, українські ПСГ на сьогодні заповнені на 47%.

Нагадаємо, через холодний листопад Україна витратила зі сховищ на 0,5 млрд куб. м газу більше, ніж за той же період 2017 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: