Трамп наказав готувати план виведення половини військ з Афганістану – CNN

Читать на русском
Американський президент наказав підготувати заздалегідь виведення військ з Афганістану після заяву про скорочення їх чисельності.
Дональд Трамп

Військовим Сполучених Штатів Америки було наказано почати планування виводу приблизно половини військ з Афганістану, після того, як президент США Дональд Трамп заявив про скорочення їх чисельності в країні.

Про це пише телеканал CNN, посилаючись на неназваного чиновника у Міноборони США, повідомляє «Слово і Діло».

За словами чиновника, планування триває повним ходом, і можуть знадобитися місяці, щоб вивести майже 7 тисяч військовослужбовців.

За даними джерела, таке рішення Дональд Трамп ухвалив у вівторок – одночасно з рішенням вивести американські збройні сили з Сирії. Ці дії американського президента призвели до заяви про відставку міністра оборони Джеймса Меттіса в четвер.

Про виведення американських військ з Афганістану повідомило і видання The Wall Street Journal. За його інформацією, повернення американських військових почнеться протягом кількох тижнів.

Джерела стверджують: Трамп хоче, щоб плани про виведення військових були складені у короткий термін, щоб він зміг оголосити про скорочення контингенту у своїй промові State of the Union, яку традиційно президент США проголошує в кінці січня або на початку лютого.

Сьогодні в Афганістані перебувають близько 14 тисяч американських військових.

Нагадаємо, американські винищувачі F-35 здійснили першу бойову місію в Афганістані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: