Трамп наказав скоротити чисельність військ в Афганістані

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп віддав розпорядження про виведення з Афганістану частини американських військових.

Президент США Дональд Трамп віддав розпорядження про виведення з Афганістану частини американських військових.

Про це повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела з числа офіційних осіб, пише «Слово і Діло».

США почнуть нові поставки зброї. На що розраховувати Україні?У найближчі декілька місяців США планують оголосити про відновлення поставок озброєння Україні.

Джерела зазначили, що американський військовий контингент в Афганістані планується скоротити приблизно на 7 тис. чоловік в найближчі тижні. На даний час в Афганістані налічується 14 тис. військовослужбовців армії США.

Видання зазначає, що рішення про скорочення контингенту в Афганістані практично збіглося за часом із оголошенням про виведення 2 тис. американських військових із Сирії.

«Якщо підсумувати, то виведення військ із Сирії і ймовірне скорочення чисельності військових в Афганістані є драматичним зрушенням в підході США до дій в гарячих точках світу і є відображенням неприйняття Трампом залученості в тривалі військові катаклізми з їхньою високою вартістю і жертвами з боку американців», - йдеться в публікації.

Газета наводить заяву одного з джерел: «Думаю, це свідчить про те, наскільки серйозним є прагнення президента вибратися з конфліктів».

The Wall Street Journal пише, що рішення Трампа щодо Сирії, як і рішення, котрі приймалися раніше з питань зовнішньої політики, зокрема, про вихід із ядерної угоди по іранському атому, приймалося без узгодження з членами президентської команди.

Раніше Трамп відмовився підписувати тимчасовий бюджет, в якому не виділені гроші на стіну.

Також нагадаємо, Трамп заявив про перемогу над ІДІЛ у Сирії і виведення військ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: