Трамп відмовився підписувати тимчасовий бюджет, в якому не виділені гроші на стіну

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп вирішив не підписати тимчасовий закон про бюджет, в який не були включені засоби для побудови стін на кордоні з Мексикою.

Президент США Дональд Трамп вирішив не підписувати тимчасовий закон про бюджет, в який сенатори не включили кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це розповів журналістам лідер республіканців в сенаті, його спікер Пол Райан, передає AFP, пише «Слово і Діло».

Трамп заявив, що Мексика заплатить за стіну на кордоніТорговельна угода між США, Канадою і Мексикою все-таки змусить латиноамериканську країну платити за мексиканську стіну.
  Після зустрічі республіканців з президентом Райан заявив, що Трамп не хоче підписувати документ в його нинішньому вигляді, оскільки відчуває «законні побоювання щодо прикордонної безпеки».   Президент США продовжує вимагати включення до бюджету витрат на будівництво стіни в розмірі до $ 5 млрд, повідомили обізнані джерела.   Відмова Трампа підписати бюджет підвищує ймовірність, що перед Різдвом буде призупинено роботу уряду. Щоб вона могла продовжитися, конгрес і Білий дім повинні домовитися про бюджет до вечора п'ятниці.   Побудувати стіну між Мексикою та США Трамп обіцяв ще під час передвиборної кампанії в 2016 році, проте до цих пір не може домогтися фінансування цього проекту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: