У Нацполіції анонсували створення нового підрозділу

Читать на русском
Структуру Національної поліції доповнить окремий авіаційний підрозділ із новими функціями. Крім того, продовжиться розвиток наявних структур, зокрема водної поліції.

Структуру Національної поліції доповнить окремий авіаційний підрозділ із новими функціями. Крім того, продовжиться розвиток наявних структур, зокрема водної поліції.

Про це голова відомства Сергій Князєв повідомив у четвер, 20 грудня, під час звітної прес-конференції за результатами роботи Нацполіції в 2018 році, передає «Слово і Діло».

«Ми будуємо досить амбітні плани вже на наступний рік. Перший глобальний напрям розвитку поліції – продовження розвитку кримінальної поліції та імплементація інституту кримінальних проступків у практичну роботу поліції», – зазначив Князєв.

За його словами, в 2019 році продовжиться розвиток водної поліції. Сьогодні 13 таких підрозділів уже діють на території 9 регіонів держави. Вони оснащені 40 спеціалізованими катерами, 9 з яких поліція отримала цього року. Ключовим завданням підрозділів водної поліції залишається боротьба з браконьєрством.

«Лише за цей рік у правопорушників було вилучено 400 плавзасобів і понад 100 тонн водних біоресурсів на суму понад 42 мільйони гривень», – зазначив голова Нацполіції.

Структуру Національної поліції доповнить окремий авіаційний підрозділ із новими функціями. Крім того, продовжиться розвиток наявних структур, зокрема водної поліції.

Він також зазначив, що протягом 2018 року поліцейські підрозділи водної поліції врятували 55 людських життів. Водночас Князєв зазначив, що з огляду на загрози, які стоять перед відомством на основних стратегічних точках Азовського та Чорного морів, у 2019 році керівництво Нацполіції планує створити підрозділи водної поліції ще в семи містах: Генічеську, Скадовську, Очакові, Миколаєві, Одесі, Ізмаїлі та Білгороді-Дністровському.

«Вони будуть забезпечені сучасними плавзасобами та обладнанням та у взаємодії з підрозділами повітряної підтримки братимуть участь у проведенні спецоперацій, надаючи допомогу громадянам під час аварій і надзвичайних подій», – зазначив Князєв.

Голова Нацполіції повідомив про плани щодо створення окремого авіаційного підрозділу поліції. Він гарантує підтримку громадської безпеки, доступ до важкопрохідних місць, підтримку наземних спеціальних поліцейських операцій і спеціальних місій. Крім того, підрозділ виконуватиме функцію аеромедицинської евакуації.

«Наприклад, у разі отримання інформації про надзвичайну подію з постраждалими і неможливість дістатися місця наземним транспортом ухвалюється рішення про негайне застосування вертольоту. Він одночасно доставить поліцейських для відповідного реагування на подію й надання невідкладної допомоги постраждалим», – повідомив Князєв.

Ще одним важливим напрямком роботи Нацполіції в 2019 році стане запуск на автодорогах країни та у великих містах системи автоматичної фото- й відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Для цього в структурі Нацполіції створять підрозділ, який займатиметься обробкою зафіксованої інформації та залученням правопорушників до адміністративної відповідальності.

Раніше Князєв озвучив втрати Нацполіції з моменту її створення.

Також нагадаємо, Князєв повідомив, скільки поліцейських загинуло з початку року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: