З'ясувалося, чи є в Україні епідемія грипу

Читать на русском
Перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ в Україні не означає епідемії грипу.

Перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ в Україні не означає епідемії грипу.

Як пише «Слово і Діло», про це це повідомили у Центрі громадського здоров'я (ЦГЗ) МОЗ України.

Епідемія грипу: чого чекати українцям у новому епідсезоніЕпідемія грипу в Україні може розпочатися вже з жовтня. Цього разу українцям загрожують три штами.

Зокрема, зазначається, що минулого тижня вперше за сезон в Україні було перевищено епідемпоріг із захворюваності на грип. Проте у МОЗ підкреслюють, що відбувся типовий для цієї пори року та цілком очікуваний підйом захворюваності.

«Наразі про початок епідемії грипу не йдеться», - сказали в прес-службі.

Також роз'яснили, що епідемпоріг - це інтенсивний показник захворюваності на грип і ГРВІ. Його розраховують на основі даних про захворюваність за багато років. Епідемпоріг для України та окремо для кожної області розраховують щороку.

«Для нинішнього епідемічного сезону поріг становить 518,68 на 100 тисяч населення. На сьогодні ця цифра перевищена на 1,8%, що є типово та очікувано для цієї пори року і не означає, що в країні розпочалася епідемія», - додали в ЦГЗ.

Як повідомлялося, в трьох школах Києва припиняють заняття в початкових класах через зростання захворюваності на грип в Печерському і Святошинському районах.

Нагадаємо, в Україні зафіксували першу смерть від ГРВІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: