У МОЗ розповіли, скільки українців захворіли на грип

Читать на русском
Протягом останнього тижня в Україні зросла захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) на 8,2 відсотка.

Протягом останнього тижня в Україні зросла захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) на 8,2%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на дані МОЗ, оприлюднені в четвер, 28 листопада.

Супрун порадила, що робити при перших симптомах грипуПід час грипу імунітет включає такі захисні реакції, як лихоманка, головний біль, біль в м'язах, в горлі, кашель і нежить.

Загалом за тиждень захворіли 178 352 людини, 69% з яких - діти віком до 17 років. Рівень захворюваності зріс на 8,2% і склав 463,3 на 100 тис. населення.

«На території жодної області не зареєстровано перевищення епідемічних порогів, загалом по Україні рівень захворюваності на 10,7% нижче порога», - зазначили в МОЗ.

За результатами лабораторного дослідження 35 осіб у 20% виділено вірус грипу типу А. Також за тиждень зареєстровано 67 випадків грипоподібного захворювання і 38 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції.

Із початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 102 тис. осіб. Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

Нагадаємо, в Україні минулого тижня зафіксували перший підтверджений випадок захворювання на грип. Зазначимо, в Києві можна пройти вакцинацію від грипу 23 медичних установах столиці. Вартість вакцин від грипу - 230 і 313 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: