Порошенко розповів про військову техніку на кордоні України

Читать на русском
За даними космічної розвідки, російські танки розміщені на відстані 18 км від українського кордону.

Росія збільшила наземне угруповання військ уздовж кордону України, на непідконтрольній Києву території Донбасу та в Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 20 грудня, заявив президент Петро Порошенко. Відповідне відео оприлюднене на його сторінці в Facebook.

Воєнний стан в Україні: які обмеження та заборони можуть запроваджувати в країніВоєнний стан діє в десяти областях України до 26 грудня. Поки жодні права та свободи українців не обмежували.

Про значне збільшення кількості російської техніки Порошенко розповів під час виступу перед воїнами 72-ї механізованої бригади, які виконують завдання в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

«Наземні угруповання військ РФ уздовж кордону України, на тимчасово окупованих територіях на Донбасі та в Криму налічують 28 батальйонних тактичних груп, більш ніж 1120 танків, 2600 броньованих машин, 1230 артилерійських систем і 442 РСЗВ, 6 оперативно-тактичних ракетних комплексів», – зазначив Порошенко.

Він також зазначив, що дані космічної розвідки демонструють розміщення російських танків на відстані 18 км від українського кордону. Так, президент підкреслив, що лише на одному з напрямків чисельність танків із середини вересня збільшилася майже втричі – з 92 до 250 машин.

У зв'язку з цим глава держави підкреслив, що рішення про запровадження в низці областей воєнного стану ухвалили не лише через напад на українських моряків у Керченській протоці, а й тому, що РФ із серпня значно посилила свої угруповання вздовж кордону та на Донбасі.

Нагадаємо, закон про воєнний стан набув чинності 28 листопада. Він затверджує президентський указ про запровадження воєнного стану на 30 діб у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: