Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Павло Пинзеник

Читать на русском
Народний депутат Павло Пинзеник виконав трохи більш ніж половину обіцянок (частина з них партійні), провалив – дві.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Павло Пинзеник (фракція «Народного фронту»).

Пинзеник був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. Зараз він також є заступником голови парламентського комітету з питань регламенту. За час своєї каденції нардеп дав 18 обіцянок, більшість із них із програми «Народного фронту», за списками якого він пройшов до Ради. Виконав він 11 обіцянок (61%), а 2 – провалив.

У 2016 році народний депутат провалив обіцянку про те, що фракція «Народного фронту» не голосуватиме за відставку уряду Арсенія Яценюка. У лютому 2016-го НФ дійсно не підтримав відповідну постанову, але вже 14 квітня за звільнення прем'єр-міністра проголосували 75 членів фракції.

9 червня минулого року Пинзеник заявив, що якщо «Воля народу» протягом 15 днів не поповнить свій склад (щонайменше до 19 осіб), то припинить своє існування згідно з чинним законодавством. Але станом на 26 червня група так і не поповнила свій склад і при цьому продовжила існування – регламентний комітет не порушував питання про її розпуск. Таким чином, Пинзеник свою обіцянку провалив. Відзначимо, що зараз група вже налічує 19 депутатів.

Влітку 2017 року Верховна Рада розглядала подання генерального прокурора на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Борислава Розенблата. Пинзеник пообіцяв, що голосуватиме лише за постанову про зняття недоторканності. У підсумку голосів у парламенті вистачило лише на притягнення Розенблата до кримінальної відповідальності й Пинзеник виконав обіцянку, підтримавши лише цю постанову.

Крім того, парламентар виконав програмну обіцянку партії посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину. Він підтримав більшість законопроектів, які підвищують соціальний статус і захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, надають низку пільг і створюють систему адресного соціального забезпечення.

Впорався Пинзеник і з партійною обіцянкою запровадити обов'язкову перевірку декларацій чиновників, політиків, суддів. У березні 2016 року він у парламенті підтримав законопроект, згідно з яким особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (народні депутати, чиновники, прокурори, судді) зобов'язані подавати електронні декларації.

У процесі виконання в депутата залишаються ще п'ять обіцянок. Ще два роки тому Пинзеник заявив, що фракція «Народного фронту» ініціюватиме запровадження візового режиму з Росією. «Запровадження віз із Росією цілком можливе. Принаймні наша політична сила цілком серйозно розглядає це питання й вважає, що воно вже на часі, оскільки далі вдавати, що відносини між нашими державами мають традиційний характер, що у відносинах між Україною та Росією допустиме існування безвізового режиму й безконтрольного перетину кордону, це називається себе обманювати», – підкреслив він. Своїх ініціатив фракція не вносила, але її голова Максим Бурбак заявив про намір підтримати вже зареєстровану постанову «Про звернення до Кабінету міністрів України про припинення дії Угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України та Російської Федерації». Вона досі чекає на розгляд у сесійній залі.

Решта обіцянок у процесі – з програми партії. Зокрема, обіцянка не допустити скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. Пинзеник справно голосує за державні бюджети, де закладені кошти на субсидії. А також підтримав законопроект про справедливе призначення субсидій.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: