Луценко прокоментував закриття справи Довгого

Читать на русском
Прокуратура Києва вирішила відкрити нову справу за фактом крадіжки землі на Жуковому острові, в якому фігурує нардеп Олесь Довгий.
Юрій Луценко

Закриття кримінального провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем народним депутатом Олесем Довгим для заволодіння землею на Жуковому острові є неприйнятним.

Таку заяву зробив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Вважаю рішення САП про закриття справи народного депутата Олеся Довгого неприйнятним. Рішення процесуального керівника в кримінальному провадженні про його закриття на підставі пункту 3 частини 1 статті 284 КПК – «у зв'язку з неможливістю встановити достатні докази для доведення винуватості особи в суді й вичерпанням можливості їх отримання» викликає і подив, і обурення. По-перше, докази в справі є. Їх чула вся країна і на їх основі ВР зняла недоторканність з депутата. По-друге, якщо САП хотіла зібрати більше доказів, то за 5 місяців це мало бути зроблено», – заявив генпрокурор.

За словами Луценка, прокуратура Києва порушила нове кримінальне провадження за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ст. 191 ККУ) при відчуженні понад тисячі гектарів столичної землі на Жукому острові через так звані кооперативи. Він додав, що термін давності за цією статтею становить 15 років.

Нагадаємо, ЗМІ оприлюднили документ про закриття справи Довгого.

Раніше преса повідомила про закриття провадження проти Довгого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: