Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування

Довгий пообіцяв, що не втече з України

4 липня 2017 року народний депутат Олесь Довгий пообіцяв, що не буде тікати від слідства за межі України. Нагадаємо, комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України не підтримав зняття депутатської недоторканності з нардепа Олеся Довгого.
Виконано
Сказано 4 липня 2017 р.

Джерело

  • https://www.slovoidilo.ua/2017/07/04/novyna/polityka/dovhyj-zalyshyvsya-zadovolenyj-prosytyme-deputativ-znyaty-noho-nedotorkannist
  • https://www.slovoidilo.ua/2017/12/27/novyna/polityka/oprylyudneno-dokument-pro-zakryttya-spravy-dovhoho-foto
  • https://www.5.ua/polityka/lutsenko-oburenyi-zakryttiam-spravy-proty-dovhoho-hpu-vidkryla-nove-provadzhennia-162160.html

Результат

27 грудня 2017 року кримінальне провадження за підозрою народного депутата Олеся Довгого у так званій справі «Жуків острова» закрили через недостатню кількість доказів провини політика.

«Беручи до уваги об'єктивну неможливість зборів необхідної доказової бази, яка б переконливо доводила причетність Довгого до скоєння злочину, керуючись ст. 62 Конституції України 2,9, 36,42, 110,284 КПК України, [начальник третього відділу САП] ухвалив: кримінальне провадження в частині підозри Довгого до причетності скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України закрити на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України – у зв'язку з тим, що не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суду і вичерпані можливості їх отримати», – наголошується в постанові.

28 грудня 2017 року прокуратура Києва зареєструвала нове провадження щодо народного депутата Олеся Довгого. Про це генеральний прокурор Юрій Луценко написав у Facebook. "Сьогодні прокуратура Києва зареєструвала провадження за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ст. 191 ККУ) під час відчуження більш як тисячі гектарів столичної землі на острові Жуків через так звані кооперативи. Строк давності за цією статтею КК – 15 років", – наголосив він.

Нагадаємо, Олеся Довгого підозрювали у зловживанні владою при відчуженні у 2007 році земельних ділянок природно-заповідного фонду заказника "Жуків острів" площею 44,25 га. Унаслідок оборудки державі завдано збитків на суму 81,7 млн грн.

Однак, незважаючи на роботу ГПУ та антикорупційний органів, Олесь Довгий не тікав з України, і навіть виграв вибори до ВРУ 9-го скликання. Обіцянка отримує статус "виконано".