США зацікавилися видобутком газу в Україні

Читать на русском
Сполучені Штати Америки зацікавлені обговорити з Україною кооперацію в сфері газовидобування.

Сполучені Штати Америки зацікавлені обговорити з Україною кооперацію у сфері газовидобування.

Своєю чергою Кабінет міністрів України пропонує американській стороні брати активну участь в обговоренні можливостей спільного управління українською газотранспортною системою (ГТС), у приватизації енергооб'єктів, в модернізації вугільної галузі. Про це йшлося під час зустрічі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з міністром енергетики США Ріком Перрі, який прибув із візитом до Києва в понеділок, 12 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

Перрі підкреслив, що лібералізація ринку газу в Україні, вдосконалення процедур ліцензування видобутку «посилають важливе повідомлення уряду США та інвесторам» про те, що Київ серйозно налаштований на реформи та на створення енергоресурсного балансу.

«Ми бачимо широкий спектр можливостей для кооперації. Йдеться про видобуток газу, взаємодію в управлінні ГТС, кооперації в ядерній енергетиці тощо», – сказав, своєю чергою, Гройсман.

США зараз є країною номер один із видобутку нафти й газу, зазначив прем'єр. Тому українські надра та американські технології можуть дати серйозний економічний ривок для обох країн, адже мова йде не тільки про енергозабезпечення, а й про створення нових робочих місць та впровадження інновацій.

Раніше стало відомо, що США обговорять з НАТО вихід із ракетного договору.

Також нагадаємо, США розширили санкції проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: