Митрополит Павло відповів на звинувачення СБУ

Читать на русском
Митрополит Павло нагадав владі, що незабаром закінчується термін дії її повноважень, а він є намісником Лаври 25 років.

Настоятель Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло назвав саботажем проти церкви звинувачення СБУ про причетність до організації провокацій під час Об'єднавчого собору.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «112 Україна» в п'ятницю, 14 грудня.

З'ясувалися причини обшуку в Києво-Печерській ЛавріМитрополит Павло фігурує в справі про порушення рівноправності громадян залежно від ставлення до релігії.

«Це саботаж не проти мене, а проти святої церкви, проти самого Христа. Але не забудьте, що закінчується час і термін президентів, ВР, Кабінету міністрів, ми були, є і будемо», – заявив митрополит.

Він зазначив, що протягом 25 років намісництва «бачив, чув і пережив пригнічення від президентів, пригнічення від Кабміну, від політичних партій». «Але хочу сказати, ім'я Христове, яке ви пестите, для мене є найкращим, і воно мене зміцнює. Тому чим більше ви будете гнобити церкву, ображати віруючих людей, тим більше ви підписуєте собі ганебний вирок», – зазначив намісник Лаври.

«Ще раз наголошую, якої б ви не були віри, уніат, католик, протестант, православний будь-якої конфесії, намагайтеся жити так, як сказав Достоєвський, щоб озирнувшись назад, не було нестерпно боляче», – додав він.

Нагадаємо, 30 листопада працівники СБУ провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла в межах тієї ж справи.

Сам митрополит вважає дії спецслужби політичним тиском через позицію щодо автокефалії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: