В Україні почалася епідемія ГРВІ та грипу

Читать на русском
За минулий тиждень показники захворюваності на грип та ГРВІ в Україні перевищили епідеміологічний поріг.

За минулий тиждень показники захворюваності на грип та ГРВІ в Україні перевищили епідеміологічний поріг.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України.

«Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 528,2 на 100 тисяч населення, що на 1,8% більше епідемічного порогу по Україні», - йдеться у повідомленні МОЗ.

Супрун порадила, що робити при перших симптомах грипуПід час грипу імунітет включає такі захисні реакції, як лихоманка, головний біль, біль в м'язах, в горлі, кашель і нежить.

Зазначається, що епідемічні пороги перевищені в Харківській (на 23%), Житомирській, Сумській, Київській (на 12%) та Донецькій (на 1,1%) областях.

Загалом протягом тижня на грип та ГРВІ захворіли понад 203 тисячі людей, із них близько 67% - діти віком до 17 років. Одна людина внаслідок захворювання грипом померла.

В результаті досліджень 101 зразка матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип в 27 випадках визначено РНК віруси грипу типу А.

У Міністерстві повідомляють, що в Україні спостерігається середня інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та регіональне географічне поширення.

У МОЗ закликають людей вакцинуватися, щоб отримати захист від грипу і тяжких ускладнень. Зазначається, що з початку епідемічного сезону проти грипу вже вакциновані понад 127 тисяч українців.

Як повідомлялося, в трьох школах Києва припиняють заняття в початкових класах через зростання захворюваності на грип в Печерському і Святошинському районах.

Нагадаємо, в Україні зафіксували першу смерть від ГРВІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: