Обмін заручниками: Лутковська анонсувала нові переговори

Читать на русском
Валерія Лутковська заявила, що нові переговори з питання обміну заручниками можуть пройти вже найближчим часом і з великою часткою ймовірності завершитися успішно.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що нові переговори щодо питання обміну заручниками можуть пройти вже найближчим часом і з великою часткою ймовірності завершитися успішно.

Про це вона сказала в інтерв'ю телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Підсумки 2017 року: поразки та перемоги УкраїниОднією з провальних подій року, що минає, є протистояння новостворених антикорупційних органів та правоохоронців старого гарту.

«Формулу (обміну – ред.) ніхто сьогодні не знає, думаю, ніхто не скаже. Це питання переговорів. А що стосується того, що це може бути найближчим часом, це дійсно правда, тому що під час підготовки до цього обміну ми напрацювали велику кількість процедур і є велика кількість певних моментів, які полегшать нам життя в майбутньому. Наприклад, була величезна недовіра (з боку бойовиків, - ред.) до тих документів, які надаються Україною, у нас немає жодної людини, яка би без відповідного рішення суду утримувалася під вартою. Відповідно, якщо люди звільняються з-під варти, то є відповідний документ, і була недовіра до того, чи це справжній це документ, чи дійсно людина звільнена, чи дійсно відбула термін покарання», - пояснила вона.

За словами Лутковської, вже напрацьовано механізм звірки документів.

«Ми проводили таку кількість переговорів, що сьогодні ми маємо практично близькі стосунки з усіма учасниками переговорів, в тому числі з послом Тоні Фрішем, який постійно брав участь в наших переговорах з боку ОБСЄ. Відповідно, сьогодні мені здається, що другий етап піде значно простіше і з великими шансами на швидкий успіх», - прогнозує омбудсмен.

Раніше вона заявила, що частина людей, які приїхали на обмін, відмовляється повертатися на підконтрольні бойовикам території «Л/ДНР».

Також Лутковська назвала число утримуваних у Росії українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: