Екс-спікер Верховної Ради зібрався в президенти

Читать на русском
Екс-спікер парламенту Олександр Мороз заявив про намір висунути свою кандидатуру на президентських виборах у 2019 році.

Екс-спікер парламенту Олександр Мороз заявив про намір висунути свою кандидатуру на президентських виборах у 2019 році.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив у ефірі телеканалу «112 Україна» у вівторок, 12 грудня.

Рулони бюлетенів: навіщо політики масово балотуються на посаду глави держави?Скоро в Україні не залишиться політика, який би не балотувався в президенти, жартують у соцмережах. На що ж вони сподіваються, аналізував політолог Олександр Радчук.

«На керівному активі партії, яку я очолюю (Соціалістична партія Олександра Мороза – ред.), розглядалося й це питання – внесення конкретних пропозицій щодо того, як захищати, зокрема, українську землю як основу державності. Рекомендується брати активну участь у президентській кампанії і в наступних виборах, і в парламентській кампанії», – сказав Мороз.

Він зазначив, що 12 січня 2019 року відбудеться з'їзд партії, на якому обговорюватимуть питання кандидатури в президенти, і сам Мороз готовий брати участь у виборах у разі підтримки його кандидатури.

«З'їзд буде 12 числа, 13 я готовий відповісти на це запитання. Я налаштований змінити систему влади, тому що це ключове питання сьогодні в Україні. Я звернуся до людей. Якщо підтримають, то піду», – заявив Мороз.

Мороз очолював Верховну Раду в 1994-1998, 2006-2007 роках. Він неодноразово балотувався в президенти. Так, на виборах в 1994 і 1999 роках посів третє місце. У 2004 і 2010 роках він також балотувався.

Раніше з'ясувалося, хто балотуватиметься від партії УКРОП.

Також повідомлялося, що в Раді хочуть перевіряти кандидатів у президенти у психіатра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: