ДТП у Харкові: Зайцеву знову перевірять на наркотики

Читать на русском
Суд у справі смертельної ДТП у Харкові призначив додаткову експертизу щодо обвинуваченої Олени Зайцевої.

Суд у справі смертельної ДТП у Харкові призначив додаткову експертизу щодо обвинуваченої Олени Зайцевої.

Про це повідомляє місцеве видання «МедіаПорт».

Чим завершилися розслідування найвідоміших VIP ДТПУ зв’язку з резонансним ДТП за участю Шуфрича-молодшого «Слово і Діло» вирішило пригадати, чим завершилися найвідоміші резонансні VIP ДТП.

Клопотання про проведення експертизи подав захист другого обвинуваченого Геннадія Дронова. Йдеться про комплексну судово-психіатричну та судово-медичну експертизу.

Його адвокати попросили адресувати експертам питання, чи перебувала Зайцева в момент ДТП у стані наркотичного сп'яніння або під впливом інших засобів, що одурманюють.

Захист самої обвинувачуваної був проти повторної експертизи й заявив, що акт огляду Зайцевої лікарем-наркологом і висновок за підсумками огляду є неприпустимими доказами. На думку адвокатів, у документах є численні грубі порушення.

«Огляд обвинуваченої фактично не проводився лікарем Федірко, яка склала вказаний акт огляду та висновок», – заявила захисниця Зайцевої Юлія Козир.

Прокурор також просив відмовити в додатковій експертизі, заявивши, що вона націлена на затягування справи, а необхідні дослідження вже проведені.

Раніше повідомлялося, що слідству не вдалося знайти лікаря-нарколога, яка обстежила Олену Зайцеву щодо наявності опіатів.

Роковини ДТП в Харкові – шість смертей, винних немає. Гра з вогнем?18 жовтня 2017 року в Україні відбулася одна з найбільш резонансних аварій. У самому центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, на великій швидкості зіткнувся на перехресті з Volkswagen Touareg

Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло й від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар і перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.

За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП. Пізніше повторна експертиза не виявила опіатів у Зайцевої.

6 грудня, за висновками експертиз у справі про ДТП у Харкові, в організмі Зайцевої виявили речовини, які містять кодеїн. У МОЗ також підтвердили, що Зайцева була під дією наркотичних засобів.

На одному із засідань Зайцева визнала свою провину в скоєнні ДТП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: