Україна отримала 500 мільйонів євро від ЄС

Читать на русском
Єврокомісія надала Україні перший транш четвертої програми макрофінансової допомоги Євросоюзу номінальним обсягом 500 млн євро.

Єврокомісія надала Україні перший транш четвертої програми макрофінансової допомоги Євросоюзу номінальним обсягом 500 млн євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.

Про це повідомляється у вівторок, 11 грудня, на сайті Міністерства фінансів України.

Скільки прямих інвестицій та з яких країн надійшло в Україну за останні вісім роківНайбільше грошей в українську економіку в 2018 році вклала країна-агресор. Найпривабливішою для фінансування стала банківська сфера.

За інформацією відомства, отримані кошти спрямовуються до державного бюджету для забезпечення впровадження структурних реформ.

Відзначається, що для отримання допомоги Україні повинна виконувати зобов'язання у сфері боротьби з корупцією, а також щодо якості державного управління та податкової системи, проводити реформи енергетичного сектора, соціальної політики і корпоративного управління в державних підприємствах, реформи системи управління державними фінансами.

Раніше у вівторок віце-президент Єврокомісії та єврокомісар з питань євро- та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс повідомив, що 11 грудня ЄС надасть Україні 500 млн євро.

В кінці листопада стало відомо, що Єврокомісія схвалила виділення Україні першого траншу макрофінансової допомоги. У Міністерстві фінансів повідомили, що транш надійде до державного бюджету в середині грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: