Трамп спростував свідчення екс-голови ФБР у «російській справі»

Читать на русском
Колишній голова Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймс Комі збрехав під час дачі показань юридичному комітету і комітету з нагляду Палати представників Конгресу США.

Колишній голова Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймс Комі збрехав під час дачі показань юридичному комітету і комітету з нагляду Палати представників Конгресу США.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив президент США Дональд Трамп, який раніше відправив Комі у відставку.

«Джеймс Комі, ймовірно, став рекордсменом за кількістю брехні Конгресу за один день. Його п'ятничні свідчення були настільки помилковими! Вся ця справа - підлаштоване шахрайство, і на чолі стоять безчесні люди, які готові були піти на все, аби я не став президентом. Тепер їх розкрили!»- написав Трамп в Twitter.

Трамп назвав брехнею свідчення Комі у так званій «змові» з Росією, в якій раптом спливли нові фігуранти.

«245 разів колишній директор ФБР Джеймс Комі сказав членам комітету Палати представників, що він не знав, не може згадати або не пам'ятає речі, про які його запитували. Він почав розслідування щодо чотирьох американців (а не двох), не знає, хто підписувався, і не знайомий з Крістофером Стилом (колишнім співробітником британської зовнішньої розвідки (МІ-6), автором так званого досьє на Трампа, - ред.). Все це брехня!», - додав він.

Раніше Трамп, коментуючи новину про складання фінальної доповіді у «російській справі», пригрозив підготувати свою «велику доповідь у відповідь».

Раніше 7 грудня телеканал CNN повідомив, що команда Мюллера приступила до написання фінальної доповіді про розслідування втручання РФ в президентські вибори США в 2016 році. Офіційна Москва відкидає будь-які звинувачення, вказуючи на їх ставлення до внутрішньополітичної боротьби в США.

Сам американський лідер неодноразово називав цю справу полюванням на відьом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: