Суд оприлюднив вирок заступника прокурора Вінницької області

Читать на русском
Адвокати підтримали угоду з антикорупційним прокурором і просили призначити узгоджені сторонами покарання.

Суд затвердив угоди про визнання винуватості, укладені між начальником третього відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Василя Кричуна із заступником прокурора Вінницької області Олександром Попеско та ще двома особами.

Відповідний вирок оприлюднений у реєстрі судових рішень, повідомляє «Слово і Діло».

Суд встановив, що Попеско отримав 6 тисяч доларів неправомірної вигоди, отриманої від спільників Вадима Кабішева та Валерія Сувалова. Під час проведення обшуку в гаражі заступника прокурора Вінницької області працівники Національного антикорупційного бюро України виявили та вилучили 5 тисяч доларів, з яких 3100 доларів ідентифіковані як предмет неправомірної вигоди.

У судовому засіданні всі троє обвинувачених свою провину визнали. Дії Сувалова та Кабишева кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України як пособництво в одержанні неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на ухвалення рішення прокурором, а Попеско – як отримання хабара за вплив на ухвалення рішення прокурором. Суд також встановив, що разом з обвинувальним актом до суду надійшли три угоди про визнання провини. Згідно з ними, всі троє обвинувачених мають понести покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 25 500 гривень. У результаті вивчення угод суд їх затвердив.

Також суд скасував арешт, накладений під час розслідування, а саме: 12 150 грн, iPhone, відеореєстратори Hikvision і Gazer, а також 1900 доларів.

Нагадаємо, прокурор САП, який закрив «справу Авакова», уклав угоду з вінницьким прокурором, якого затримали на одержанні неправомірної вигоди. Пізніше суд призначив підготовче засідання у справі Попеско. Раніше заступник прокурора Вінницької області визнав провину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: