Стала відома кількість затриманих на Азові суден ЄС

Читать на русском
20 відсотків усіх суден, що простоюють у районі Керченської протоки, належать країнам Європейського Союзу.

Кожне п'яте судно, яке зупиняється Росією і змушене простоювати по кілька діб в акваторії Азовського моря, належить європейським судновласникам.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 7 грудня, під час зустрічі з міністром транспорту Франції заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє прес-служба відомства.

ГПУ оприлюднила реконструкцію подій у Керченській протоці – відеоГенеральна прокуратура України оприлюднила відеореконструкцію подій у Керченській протоці 25 листопада.

Він також зазначив, що добовий простій кожного судна оцінюється від 10 до 50 тисяч доларів.

«Кожне п'яте судно, яке зупиняється росіянами і очікує кілька діб, - під європейським прапором. Добовий простій судна коштує від 10 до 50 тисяч доларів. В результаті європейські платники податків повинні сплачувати додатково за те, що Росія вирішила ігнорувати норми міжнародного права», - заявив Омелян.

Міністр інфраструктури подякував Франції за підтримку України в ситуації з агресією Росії в Азовському морі, зазначивши, що це проблема не тільки нашої країни, а й усієї Європи.

«Це складна ситуація не тільки для України або азовського регіону, а й для всієї Європи. Росія не зупиниться на Азовському морі, Росія не зупиниться в Україні. Якщо їм зійде з рук ситуація в Керченській протоці, то в наступному році вони будуть робити те саме в Чорному і в Балтійському морях. Тому дуже важливо, щоб наші європейські та американські союзники говорили одним голосом, і я радий, що це відбувається», - наголосив він.

Нагадаємо, станом на ранок п'ятниці понад 140 суден чекало проходу Керченською протокою.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що українські Військово-морські сили не збираються відмовлятися від використання Керченської протоки і права бути присутніми в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: