Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Ревега

Читать на русском
Ревега має виконати ще третину обіцянок. Він збирався голосувати за впровадження страхової медицини та за механізм відкликання депутатів.
Олександр Ревега

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олександр Ревега (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Ревега пройшов до Верховної Ради в грудні 2014 року за одномандатним виборчим округом №63 (Бердичів, Житомирська область). Він є членом комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства. За час каденції Ревега дав 36 обіцянок, з яких 11 виконав (36%), а 12 – провалив.

Відразу п'ять передвиборчих обіцянок провалив Ревега, коли взяв на себе зобов'язання голосувати за надання громадам права висловлювати за допомогою референдуму недовіру місцевій владі та силовикам.

«У Верховній Раді я відстоюватиму закони, які спрямовані на збереження цілісності та єдності України: _«Відновлення дії місцевих референдумів. Надання громадам можливості ухвалювати рішення про недовіру керівникам місцевих органів державної влади, міліції та податкової, прокурору, судді», – записано в передвиборчій програмі мажоритарника Ревеги.

За чотири роки нардеп не подав жодної законодавчої ініціативи з приводу відновлення місцевих референдумів, так само, як і його колеги з БПП. В Україні немає закону, який би дозволив громаді провести референдум і звільнити місцевого прокурора, суддю, начальника поліції, мера або голову сільради.

Кілька провалених обіцянок Ревеги пов'язані з облаштуванням округу. Так, нардеп запевнив, що допоможе вирішити проблему заміни даху в школі села Степок.

«Дах школи в дірках. Потребує, фактично, заміни. Як наслідок, щойно відремонтована стеля починає вже обсипатися через протікання. Проблему будемо вирішувати разом із керівництвом громади, району, області та держави», – написав Ревега в Facebook і нічого не зробив. У Андрушівській райдержадміністрації нам повідомили, що кошти на оплату проектних робіт із ремонту даху школи були виділені з районного бюджету без сприяння Ревеги.

Провалив нардеп запевнення, що вирішить питання ремонту дороги до села Княжики Житомирської області два роки тому. Як повідомив нам начальник Служби автомобільних доріг у Житомирській області Олег Антонюк, у 2016 році ремонтні роботи дороги до села Княжики не проводилися в зв'язку з відсутністю фінансування.

Не впорався Ревега й з обіцянкою вирішити питання відмови місцевими перевізниками в безкоштовному проїзді пільговикам села Княжики Житомирської області. У листопаді 2016 року Ружинська РДА затвердила програму «Про забезпечення пільгами окремих категорій громадян на 2016-2020 роки». Однак жоден перевізник не уклав угоду про відшкодування оплати за перевезення пільговиків.

У Мінфіні пояснили, що компенсацію за пільговий проїзд виплачують із бюджетів міст обласного значення, районних, бюджетів об'єднаних територіальних громад, за рахунок субвенції місцевим бюджетам на державні програми соціального захисту. Через відсутність у місцевих бюджетах коштів автоперевізники не в змозі забезпечувати їх повноцінне перевезення. Відзначимо, що нардеп Ревега не домагався виділення коштів або субвенції на оплату проїзду пільговиків.

Із реалізованих обіцянок Ревезі вдалося спільно з депутатами Житомирської облради сприяти у вирішенні питання виділення коштів (до 200 тисяч гривень) на освітлення села Прибережне в 2016 році. На облаштування освітлення села із селищного бюджету було витрачено 203 тисячі гривень.

Рік тому Ревега обіцяв скерувати кошти на закупівлю комп'ютерної техніки в амбулаторії Бердичівського району та Семенівської громади. Відзначимо, що вже було надане фінансування амбулаторіям у Скраглівці, Мирославці, Райгородці та Лісній Слобідці.

Наприкінці лютого 2018 року стало відомо, що всі чинні амбулаторії Бердичівського району були забезпечені комп'ютерною технікою за сприяння народного депутата. Зокрема, 100 тисяч гривень на зазначені цілі отримала Семенівська амбулаторія.

Також нардеп виконав передвиборчу обіцянку проголосувати за закон про застосування єдиного для всіх принципу нарахування пенсій. Наприкінці 2014 року Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу. Депутат підтримав зазначений законопроект. Основними нововведеннями реформи стало поступове підвищення страхового стажу (до 2028 року – 35 років) та перерахунок пенсій з метою їх підвищення (в середньому на 700 гривень).

До кінця каденції Ревега має виконати ще 13 обіцянок. Зокрема, в його програмі є запевнення голосувати за механізм відкликання депутатів. Три роки тому Рада ухвалила за основу проект закону щодо відкликання депутатів місцевих рад. Олександр Ревега підтримав зазначений законопроект. Відтоді документ чекає на друге читання.

Чотири роки тому нардеп мав намір голосувати за закони про збереження родючості землі шляхом контролю за дотриманням сівозміни та за впровадження страхової медицини.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: