Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ревега обіцяє вирішити питання відмови місцевим перевізником у безкоштовному проїзді пільговикам села Княжики Житомирської області

10 березня 2016 року народний депутат України Олександр Ревега пообіцяв вирішити питання відмови місцевим перевізником у безкоштовному проїзді пільговикам села Княжики Житомирської області.
Не виконано
Сказано 10 березня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=457301461135546&id=100005670881659&pnref=story
  • Лист Ружинської районної державної адміністрації від 1 листопада 2016 року №1901/08
  • Лист начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА

Результат

1 листопада 2016 року начальник Управління праці та соціального захисту населення Ружинської районної державної адміністрації Ольга Розумович повідомила, що рішенням сесії районної ради від 4 серпня цього року з районного бюджету автоперевізникам району було виділено кошти в сумі 60 тисяч гривень для компенсації за пільгові перевезення автомобільним транспортом. Також, рішенням сесії було затверджено районну програму «Про забезпечення пільгами окремих категорій громадян на 2016-2020 роки». Перевізникам було запропоновано укласти договір з Управлінням праці та соціального захисту населення на предмет відшкодування за надані послуги з пільгового перевезення пасажирів автомобільним транспортом. Станом на 1 листопада жодний перевізник не уклав даної угоди.

В своєму листі від 7 листопада 2016 року №2222/04 начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації Роман Крисюк повідомив, що згідно отриманої інформації від міністерства фінансів України, відповідно до бюджетного кодексу компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремим категорій громадян віднесено до видатків, що здійснюються з бюджетів міст обласного значення, районних, бюджетів об'єднаних територіальних громад, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на державні програми соціального захисту. Враховуючи вищевказане, а також відсутність у місцевих бюджетах коштів на компенсацію за перевезення пільгової категорії громадян, автоперевізники не в змозі забезпечувати їх повноцінне перевезення. Зазначимо, що інформація про сприяння Олександра Ревеги у вирішенні питання компенсацій за пільговий проїзд пільговикам села Княжики відсутня.