Стало відомо, чому суд скасував штраф Коболєву в справі премій

Читать на русском
Апеляційний суд столиці, на відміну від першої інстанції, не побачив підстав для притягнення голови правління Нафтогазу до адмінвідповідальності.
Андрій Коболєв

Голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв надав повну та розгорнуту відповідь на запит народного депутата Сергія Власенка про премії компанії.

Про йдеться в мотивувальній частині ухвали колегії суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

На думку судді, постанова Шевченківського районного суду міста Києва, якою Коболєва визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 188-19 КУпАП (невиконання законних вимог нардепа), є помилковою. Так, він вказує, що перша інстанція дійшла неправильних висновків про те, що не визначення у відповіді на запит члена парламенту «правової» підстави для виплати «Нафтогазу» премій є ознакою неповноти відповіді. Оскільки, як вказує суддя, про правові підстави в запиті не йшлося, а у відповіді вказано, що рішення про виплату премій правлінню та працівникам компанії ухвалене наглядовою радою, а не правлінням компанії, яке жодного рішення про виплату вказаних у запиті премій не ухвалювало.

Також суддя вважає помилковим і висновок Шевченківського суду про неповноту відповіді Коболєва на запит Власенка в зв'язку з тим, що «не обґрунтована прийнятність» рішення щодо виплати «Нафтогазу» премій, його «законності, моральності». Як вбачається зі змісту запиту нардепа, про такі обставини в запиті не йшлося, а лише запитувалося, на якій підставі ухвалили рішення про виплату премії та чи вважає Коболєв ухвалене правлінням рішення законним і моральним. Суддя знову вказав, що вказане рішення про премії ухвалювала наглядова рада, а не правління «Нафтогазу». Про цей факт надана повна та розгорнута відповідь із зазначенням того, що Коболєв як голова правління компанії ані законом, ані статутними документами не наділений повноваженнями надавати оцінку законності та моральності рішень, ухвалених наглядовою радою компанії.

Так, суддя повністю задовольнив апеляційну скаргу й скасував рішення Шевченківського суду. Також вказане адміністративне правопорушення закрили за відсутністю події й складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, в «Нафтогазі» прокоментували новий штраф Коболєва й пообіцяли подати апеляцію. Пізніше, як повідомляли ЗМІ, суд скасував штраф голови правління «Нафтогазу» в справі про премії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: