У Київраді пропонують встановити відеокамери в дитячих садках

Читать на русском
У Київраді зазначають, що встановлення відеоспостереження вирішує проблеми безпеки дітей і стимулювання працівників в наданні якісних освітніх послуг.

Депутати постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами підтримали проект рішення «Про питання безпечного перебування дітей в закладах дошкільної освіти комунальної форми власності міста Києва шляхом встановлення камер відеоспостереження в дитячих групах і на територіях цих установ».

Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує відкрити 8 дитячих садків у 2018 роціСказано 8 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Важливо відзначити, що саме батьки вирішуватимуть, де ставити камери відеоспостереження, скільки одиниць має бути і взагалі чи потрібні вони в даному дитячому садку. Департамент освіти КМДА проведе відповідне опитування, і тільки після письмової згоди батьків місто забезпечить закладу відеокамерами, які працюватимуть у режимі реального часу», - пояснив голова постійної комісії Київради з питань транспорту Окопний Олексій.

У Київраді зазначають, що встановлення відеоспостереження вирішує проблеми безпеки дітей і стимулювання працівників в наданні якісних освітніх послуг.

«На сьогоднішній день життя дітей під час їхнього перебування в дитячих садах повністю залежить від працівників цих закладів. З огляду на те, що на одного вихователя припадає в середньому 13 вихованців, уваги вихователя за активними діями кожної дитини мало. Встановлення камер дозволить батькам віддалено спостерігати в режимі реального часу за життям своєї дитини, що підвищить безпеку присутності дитини в даному садку», - підкреслив автор даного проекту рішення, депутат Київради Олександр Бродський.

Згідно з проектом рішення, в шестимісячний термін із моменту надання батьківської згоди на розміщення камер дитячий садок мають облаштувати відповідною технікою.

Раніше в Києві спростили процедуру зарахування дітей з однієї сім'ї до дитячого садка.

Також нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко відзвітував про відкриття дитсадків у столиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: