Аваков назвав кримінальну столицю України

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за останні кілька місяці Одеса перетворилася на кримінальну столицю України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за останні кілька місяці Одеса перетворилася на кримінальну столицю України.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на брифінгу в Одесі.

У мережі обговорюють напад на Гриценка в ОдесіНа Анатолія Гриценка та його соратників в Одесі напали невідомі, є постраждалі. Що про це думають у соцмережах – у добірці Слова і Діла.

«Чому Одеса за останні місяці перетворилася на столицю кримінального світу України? Чому сталося так, що професійні рейдери-активісти стали невід'ємним атрибутом ділового й політичного життя Одеси?», – обурився міністр.

За його словами, за перший день воєнного стану в Одесі затримали групу із 17 бойовиків, які атакували будівництво, а в іншому місці напали на політика.

Він розповів, що в Одесі місцева політична, ділова та управлінська еліти вирішили створити власні бригади бойовиків і так званих громадських діячів, при цьому реальні громадські діячі глибоко «забиті», в тому числі й фізично.

За його словами, в Харкові, Дніпрі, Запоріжжі таких проблем, як в Одесі, немає.

Міністр додав, що після наради силовиків у Одесі вирішили провести перевірку економічних схем.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України, зокрема один із російських кораблів протаранив український рейдовий буксир «Яни Капу» під час переходу групи українських суден з Одеси до Маріуполя.

Про намір здійснювати перехід заздалегідь поінформували відповідно до міжнародних норм з метою гарантування безпеки судноплавства.

Російська сторона звинуватила українські кораблі в «перетині державного кордону РФ» та в небезпечних маневрах.

Як повідомлялось, Україна запровадила воєнний стан у 10 областях, розташованих уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону (Вінницька область) та на узбережжі Чорного й Азовського морів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко надіслав президенту України Петру Порошенку та Раді національної безпеки і оборони пропозиції запровадити санкції щодо окремих юридичних та фізичних осіб РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: