В Україні розпочалися збори резервістів

Читать на русском
У десяти областях України, де оголосили воєнний стан, відбудуться навчальні збори резервістів і територіальної оборони.

В Україні з понеділка, 3 грудня, починаються масштабні зборові заходи з резервістами та військовозобов'язаними.

Про це повідомила прес-служба Міноборони, пише «Слово і Діло».

Рада запровадила воєнний стан в УкраїніВерховна Рада на екстреному позачерговому засіданні в понеділок, 26 листопада, ввела в Україні воєнний стан.

За даними відомства, будуть проведені збори як у складі бригад, так і в складі навчальних центрів. Передбачається, що заходи встигнуть завершити до новорічних свят.

«Запровадження правового режиму воєнного стану, в тому числі передбачає уточнення завдань Збройних сил України та Сил територіальної оборони. Однією зі складових підготовки Збройних сил України до відбиття збройної агресії є підготовка людських резервів», – ідеться в повідомленні.

У Міноборони також повідомили про те, що в областях, де запровадили воєнний стан, передбачаються масові збори з військовозобов'язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб. Під час зборів буде проведено бойове злагодження бригад і батальйонів тероборони для підготовки до захисту своїх областей.

Нагадаємо, закон про воєнний стан набув чинності 28 листопада. Він затверджує президентський указ про запровадження воєнного стану на 30 діб у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Також повідомлялося, що в Україні посилені повноваження Служби безпеки України, ЗСУ, підрозділи ООС, Держприкордонслужба приведені в повну боєготовність. Раніше Петро Порошенко заявив, що оборонно-промисловий комплекс України переведений на особливий режим роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: