У Вінницькій області цивільним заборонили носити військову форму

Читать на русском
Через запровадження воєнного стану у Вінницькій області заборонили носити військову форму цивільним.
Ілюстративне фото.

Через запровадження воєнного стану у Вінницькій області заборонили носити військову форму цивільним.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє сайт Вінницькоїї ОДА.

Воєнний стан в Україні: які обмеження та заборони можуть запроваджувати в країніВоєнний стан діє в десяти областях України до 26 грудня. Поки жодні права та свободи українців не обмежували.

Відповідне рішення було прийняте 30 листопада 2018 року Радою оборони Вінницької області. Носити військову форму одягу та її елементи, крім військовослужбовців Збройних сил України, можуть військовослужбовці Служби безпеки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України.

«На всі випадки безпідставного носіння військової форми буде оперативне реагування правоохоронних органів з перевіркою документів та встановлення ймовірної належності до незаконних військових формувань», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 10 областях України до 26 грудня введено воєнний стан. Зокрема, воєнний стан на 30 днів введено в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, Донецькій, Запорізькій областях та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Відзначимо, раніше Порошенко заявляв, що не збирається продовжувати воєнний стан, який введено в Україні до 26 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: