Порошенко провів переговори з головою МЗС Польщі

Читать на русском
Сторони обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин і міжнародного порядку денного.

Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович у суботу, 1 грудня, обмінялися думками з питань двосторонніх відносин і міжнародного порядку денного.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба президента.

G20: Меркель і Путін обговорили конфлікт на АзовіКанцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін в Буенос-Айресі провели переговори.

Зазначається, що сторони обговорили подальше підтримання інтенсивного політичного діалогу, розширення співробітництва у сферах торгівлі і економіки, оборони, енергетичної безпеки і прикордонного співробітництва.

Порошенко подякував полякам за активну підтримку України.

Чапутович передав від імені країн ЄС слова солідарності і підтримки Україні в боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

Також окрему увагу сторони приділили взаємодії двох країн на євроінтеграційному і євроатлантичному напрямках, а також у рамках міжнародних організацій.

Сторони скоординували кроки з метою використання авторитетних міжнародних майданчиків (Ради Безпеки ООН, Ради міністрів ОБСЄ, Ради ЄС) для негайного відновлення свободи судноплавства в Азово-Керченській акваторії та деескалації ситуації в регіоні.

Раніше Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Сторони обговорили конфлікт на Азові.

Нагадаємо, прем'єр Угорщини Орбан запевнив Україну в підтримці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: