Дату Об'єднавчого собору незабаром оголосить Варфоломій – Порошенко

Читать на русском
Учасники собору оберуть предстоятеля незалежної автокефальної церкви України - йому і буде вручений томос про автокефалію.

Дату проведення Всеукраїнського об'єднавчого православного архієрейського собору незабаром оголосить патріарх Варфоломій.

Про це заявив президент Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Адміністрацїї президента.

«Схвалений текст томоса про надання незалежності Української церкви, а також прийнято рішення про скликання Об'єднавчого православного собору. Дату проведення його незабаром оголосить патріарх Варфоломій. Учасники собору оберуть предстоятеля незалежної автокефальної церкви України - йому і буде вручений томос про автокефалію», - зазначив глава держави.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що на Синоді Вселенського патріархату сьогодні, 29 листопада, прийнято рішення про створення автокефальної Української церкви.

Раніше повідомлялося, що на засіданнях 27-29 листопада Синод Вселенського патріархату розглядав українське питання. Зокрема, створення повноправною помісної церкви в Україні, яка буде рівна 14 іншим церквам.

Так, на Синоді мав розглядатися текст томосу про автокефалію Української православної церкви, дата Собору в Україні для обрання предстоятеля, який, власне, і отримає томос.

Як заявляв спікер Верховної ради України Андрій Парубій заявив, що Об'єднавчий собор відбудеться на початку грудня цього року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: