Систему цивільного захисту переводять на особливий режим – Зубко

Читать на русском
У зв'язку з воєнним станом у низці областей України системи цивільного захисту переводять у режим особливого періоду.

У зв'язку з воєнним станом у низці областей України системи цивільного захисту переводять у режим особливого періоду.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, передає «РБК-Україна».

Воєнний стан і відродження колгоспів: піар-теми тижня кандидатів у президентиКива заявив, що сам може виконувати смертні вироки для державних чиновників, а Вакарчук пояснив, чому Україна не може негайно закінчити війну.

За його словами, уряд вирішив перевести єдину спеціалізовану систему цивільного захисту в режим особливого періоду.

«Ми робимо все, щоб убезпечити Україну від можливих майбутніх актів агресії. Перевести відповідно всі сили й засоби в режим особливого періоду. Сьогодні ми переводимо цивільну систему захисту, але це не означає, що це якимось чином впливає на життя людей», – наголосив Зубко.

Він також додав, що органи місцевого самоврядування мають бути готовими до координації з силовими відомствами, а в межах заходів щодо особливого періоду 4-5 грудня проведуть командно-штабні навчання.

Нагадаємо, раніше в Кабінеті міністрів заявили, що воєнний стан не впливає на роботу Пенсійного фонду.

Нагадаємо, ввечері 25 листопада біля Керченського мосту спецпризначенці РФ захопили три українських кораблі. Були поранені шестеро українських військовослужбовців. ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах».

У зв'язку із загостренням ситуації президент Петро Порошенко скликав військовий кабінет, РНБО і надіслав до Верховної Ради пропозицію про запровадження воєнного стану на 60 днів. 26 листопада парламент ухвалив законопроект про запровадження воєнного стану в Україні на 30 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: