Італія не має наміру підписувати глобальний пакт ООН щодо міграції

Читать на русском
Італія не має наміру підписувати Глобальний договір ООН щодо безпечної, впорядкованої і регулярної міграції.

Італія не братиме участі в міжурядовій конференції ООН, на якій повинні підписати Глобальний договір про безпечну, впорядковану і регулярну міграцію.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 28 листопада, заявив заступник прем'єр-міністра, міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, повідомляє ANSA.

В Італії пригрозили закрити аеропорти для депортованих мігрантівВ італійському Міністерстві внутрішніх справ подумують над закриттям своїх аеропортів для депортованих мігрантів.

«Точно так само, як швейцарці, які до вчорашнього дня просували глобальний договір, а потім сказали, що «все зупиняється», італійський уряд нічого не підпише і не поїде в Марракеш. Парламент повинен це обговорити, італійський уряд дозволить парламенту ухвалити рішення», - зазначив Сальвіні.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Джузеппе Конте заявив, що уряд не буде робити нічого, поки парламент не висловить свою точку зору.

«Глобальний міграційний договір - це документ, який піднімає дуже чутливі для багатьох громадян питання. Тому ми вважаємо правильним поставити його на дебати в парламенті і підкорятися будь-якому остаточному рішенню про результати цих дебатів, як це зробила Швейцарія», - сказав глава італійського уряду.

Раніше стало відомо, що серед країн ЄС вже відмовилися підтримати договір ООН Угорщина, Австрія, Польща, Чехія, Хорватія, Болгарія, Словаччина і Словенія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: