В Україні зросла кількість хворих на грип

Читать на русском
В Україні за тиждень на грип та ГРВІ захворіли 152 тисяч осіб, з них 68,4 відсотка - діти до 17 років.

В Україні за минулий тиждень (з 5 по 11 листопада) на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіло 152 тисяч осіб.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України в середу, 14 листопада, пише «Слово і Діло».

Супрун порадила, що робити при перших симптомах грипуПід час грипу імунітет включає такі захисні реакції, як лихоманка, головний біль, біль в м'язах, в горлі, кашель і нежить.

Так, за звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіли 151 852 людини, з них 68,4% - діти до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем рівень захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років незначно збільшився - на 1% і 4% відповідно. Також з початку епідемічного сезону проти грипу вакцинувалися майже 62 тисячі осіб.

У МОЗ додали, що захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перебуває на неепідемічному рівні, притаманному для початку епідемічного сезону. Інтенсивний показник захворюваності становить 359,7 на 100 тис. населення, що на 30,7% менше епідемічного порогу по Україні.

Також за тиждень зареєстровано 34 випадки грипоподібного захворювання і 22 випадки важкої гострої респіраторної інфекції, однак лабораторного підтвердження наявності вірусів грипу ніхто не зафіксував.

Раніше повідомлялося, що в Києві зросла захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: