У НАТО зробили важливу заяву щодо ситуації в Україні

Читать на русском
Держави-члени НАТО не бачать виправдання застосуванню військової сили Росією проти українських судів в Керченській протоці в неділю, 25 листопада.

Держави-члени НАТО не бачать виправдання застосуванню військової сили Росією проти українських судів в Керченській протоці в неділю, 25 листопада.

Навіщо Путін пішов на ескалацію в Азовському морі?ВРУ збереться на позачергове засідання, щоб розглянути питання запровадження воєнного стану в країні. Ситуацію обговорили з експертами.

Про це в понеділок, 26 листопада, на прес-конференції в Брюсселі після екстреного засідання комісії Україна-НАТО заявив генсек Альянсу Йенс Столтенберг, пише «Слово і Діло».

За його словами, під час засідання Україна представила дуже докладну інформацію про вчорашній інцидент.

«На цій зустрічі все союзники висловили повну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Ми закликаємо Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів і свободу судноплавства для України в Азовському морі та Керченській протоці. Немає виправдання застосування військової сили проти українських судів і службовців ВМС», - заявив Столтенберг.

Він зазначив, що НАТО закликає Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі, які вона захопила.

Раніше Канада відреагувала на бойові дії РФ в Азовському морі.

Також нагадаємо, в ГПУ прокоментували конфлікт в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: