У Путіна назвали теми зустрічі з Трампом

Читать на русском
У Кремлі продовжують підготовку до зустрічі президентів на саміті G20 у Буенос-Айресі 1 грудня.

На зустрічі президента Росії Володимира Путіна з американським колегою Дональдом Трампом, яка відбудеться 1 грудня в Буенос-Айресі, обговорять питання двосторонніх відносин, роззброєння, забезпечення стабільності у світі та регіональну проблематику, в тому числі інцидент у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 28 листопада, повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков, пише ТАСС.

У США закликали Путіна та Порошенка до переговорів. Чи буде діалог?Держдеп закликав Путіна та Порошенка сісти за стіл переговорів у зв’язку з Азовською кризою. Про ймовірність такого діалогу поговорили з експертами.

«Поки можу підтвердити, що сторони домовилися про місце і час проведення такої зустрічі», - наголосив представник Кремля.

Говорячи про формат переговорів, Ушаков повідомив, що передбачається розмова у форматі тет-а-тет, потім до діалогу повинні підключитися ключові члени обох делегацій. «Що стосується нашої сторони, то ми виходимо з того, що розмова в Буенос-Айресі буде продовженням переговорів у Гельсінкі», - зазначив він.

Він пояснив, що серед найбільш імовірних тем для обговорення можна виділити три групи питань. «Перше - це, природно, питання забезпечення стратегічної стабільності, досьє щодо розброєння», - сказав Ушаков.

Другим блоком питань, який російський і американський лідери могли б обговорити в рамках майбутньої зустрічі, є регіональне управління та боротьба з тероризмом. «Ми впевнені, що президенти торкнуться сирійського конфлікту, іранської ядерної програми, корейської проблеми. Не виключено, що останні події в районі Керченської протоки», - сказав він.

Третім елементом, за його словами, стануть питання відносин між Москвою і Вашингтоном, «що можна буде з двох сторін зробити, щоб вивести ці відносини з глухого кута і почати пошук шляхів до нормалізації».

За оцінкою представника Кремля, часу для обговорення всіх зазначених тем цілком достатньо. «Але президенти самі будуть цим часом розпоряджатися і тривалість бесіди залежить від того, який характер цієї бесіди власне буде», - підсумував він.

Раніше Трамп заявив, що може скасувати зустріч з Путіним через конфлікт в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: