Уряд передав майно Андріївської церкви Вселенському патріархату

Читать на русском
Згідно з рішенням, в постійне безоплатне користування Вселенського патріархату передане приміщення церкви, купольна частина, підвал першого й другого рівнів.

На засіданні в середу, 28 листопада, Кабінет міністрів України офіційно передав у постійне користування представництва Константинопольського патріархату в Україні нерухоме майно Андріївської церкви.

Про що свідчить спроба нападу на Андріївську церкву та чого чекати далі?У четвер, 15 листопада, двоє невідомих кинули дві пляшки із займистою рідиною в двері Андріївської церкви, а потім застосували газові балончики до охоронців. Про ситуацію поговорили з експертами.

Відповідне рішення уряд ухвалив на виконання раніше ухваленого закону «Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника Софія Київська», пише «Слово і Діло».

Згідно з рішенням, в постійне безоплатне користування Вселенського патріархату передане приміщення церкви, купольна частина, підвал першого й другого рівнів. До передачі приміщень церкви Вселенському патріархату Андріївська церква була церквою Української автокефальної православної церкви. Митрополит УАПЦ Макарій погодився з передачею храму Константинополю.

Нагадаємо, що 7 листопада президент України Петро Порошенко підписав законопроект про передачу Андріївської церкви в безоплатне та постійне користування Константинопольського патріархату.

Андріївська церква – православний храм на честь апостола Андрія Первозванного, збудований в стилі бароко за проектом архітектора Бартоломео Растреллі в 1754 році на Андріївській горі.

Раніше був встановлений причетний до нападу на Андріївську церкву в Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: