Кабмін схвалив створення Міністерства у справах ветеранів

Читать на русском
Кабінет міністрів України ухвалив рішення про створення Міністерства у справах ветеранів. Раніше створена Держслужба у справах ветеранів реорганізується в міністерство.

Уряд ухвалив рішення про створення Міністерства у справах ветеранів.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 28 листопада, передає «Слово і Діло».

Фріз призначена міністром у справах ветеранів: хто у ВР підтримав це рішенняПризначення Ірини Фріз на пост міністра у справах ветеранів підтримали 270 народних депутатів.

Зазначимо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що раніше створена Держслужба у справах ветеранів реорганізується в міністерство.

«Ми маємо допомагати всім, хто захищає нашу державу й виконує свій обов'язок. Питання лікування, соціального захисту, реабілітації мають бути системними, а їх вирішення – максимально ефективним», – додав він.

Нагадаємо, 22 листопада Верховна Рада призначила нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Ірину Фріз міністром у справах ветеранів. Замість неї за списками БПП до парламенту зайде Володимир Курінний, який раніше був нардепом від УДАРу та «Блоку Юлії Тимошенко».

Також минулого тижня Фріз заявила, що Міністерство у справах ветеранів повноцінно запрацює в червні 2019 року.

Вона зазначила, що належить пройти довгу процедуру призначення державного секретаря, а також затвердження штатної структури міністерства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: