Скільки члени Кабміну заробили в жовтні

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити не лише за тим, як члени Кабінету міністрів виконують свої обіцянки, а й за тим, скільки вони заробляють. Сьогодні дивимося цифри за жовтень.

Минулого місяця «звання» найбільш високооплачуваного міністра перейшло до голови Міністерства соціальної політики Андрія Реви – він заробив майже 113 тисяч гривень. Відзначимо, що до цієї суми увійшли премія та матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань.

Скільки члени Кабміну заробили у вересніВолодимир Кістіон заробив більше за всіх серед міністрів. Із заступників найвища зарплата була в Михайла Тітарчука.

На другому місці в рейтингу – міністр закордонних справ Павло Клімкін та його 109,5 тисяч гривень (йому також виділили допомогу для вирішення соціально-побутових проблем). Третє місце посів міністр молоді та спорту Ігор Жданов, який заробив 99,5 тисяч гривень. Зовсім трохи від нього відстав голова МВС Арсен Аваков, чия зарплата за підсумками місяця склала 97,5 тисяч гривень (включаючи щомісячну премію).

В аутсайдерах рейтингу опинився Володимир Кістіон (26,7 тисячі гривень), який у вересні заробив більше за всіх серед членів уряду. Як завжди, близько 37 тисяч гривень заробив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Нічого не отримав Тарас Кутовий, якого нещодавно відправили у відставку з посади міністра аграрної політики.

Із заступників найвища зарплата була в заступника голови Міністерства охорони здоров'я Романа Ілика – 132,3 тисячі гривень. Це більше, ніж у найбільш високооплачуваного міністра жовтня.

Детальніше – на інфографіках.

Нагадаємо, 22 листопада Верховна Рада призначила Оксану Маркарову міністром фінансів України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: