Динаміка обстрілів ООС: понад 400 порушень режиму припинення вогню в листопаді

Читать на русском

З 29 жовтня до 26 листопада 2018 року в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) було зафіксовано 413 обстрілів, під час яких 8 українських військових загинули й 37 отримали поранення. Лише за минулу добу проросійські терористи шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, в результаті чого легкі поранення отримали двоє військовослужбовців.

Масовані обстріли на донецькому напрямку не припинялися з кінця жовтня до 4 листопада. Противник обстрілював наші позиції з мінометів 82-го та 120-го калібру, а також із гармат 122-го калібру. Кількість обстрілів коливалася від 18 до 24 на добу. У підсумку двоє українських військовослужбовців були вбиті, 13 – отримали поранення.

Друга хвиля загострення на донецькому напрямку сталася з 6 до 10 листопада, коли бойовики поливали вогнем українські позиції по 9-14 разів на день. За чотири дні загинули четверо наших бійців, ще 8 – отримали поранення.

У другій половині листопада загострення ситуації сталося на луганському напрямку. Із 17 до 19 листопада бойовики до 21 разу на добу обстрілювали наші позиції. Один український боєць отримав поранення.

З 23 до 26 листопада в результаті масованих обстрілів один військовослужбовець ЗСУ був убитий і 8 отримали поранення.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, на контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі спостерігається тенденція до зростання пасажирського й транспортного потоку.

Також ми повідомляли, що в жовтні в зоні ООС зафіксовано понад 700 порушень режиму припинення вогню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: