НАБУ повідомило про підозру екс-директору «Миколаївоблтеплоенерго»

Читать на русском
Національне бюро підозрює екс-директора Миколаївоблтеплоенерго в заволодінні коштами підприємства.
Віталій Бородін

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому виконувачу обов'язків керівника, екс-головному інженеру «Миколаївоблтеплоенерго» Віталію Бородіну в заволодінні коштами.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Бородін, будучи головним інженером і відповідальним за загальне керівництво щодо виконання Інвестпрограми-2015 року, шляхом зловживання службовим становищем та підробки документів заволодів 2,74 мільйона гривень «Миколаївоблтеплоенерго». За версією слідства, підозрюваний без внесення та затвердження відповідних змін до Інвестпрограми-2015 року, ініціював укладання договорів підряду з ТОВ «Компанія Укренергосервіс» на виконання робіт зі встановлення приладів обліку теплової енергії в житлових будинках Миколаєва.

Так, 2 листопада 2015 року між «Миколаївоблтеплоенерго» та компанією «Укренергосервіс» було укладено 138 договорів підряду на виконання робіт зі встановлення приладів обліку теплової енергії в житлових будинках Миколаєва. При цьому 11 договорів укладені на виконання робіт за адресами, які Інвестпрограма-2015 не передбачала. Пізніше на підставі поданих Бородіним документів, які містять завідомо неправдиві відомості, з рахунків «Миколаївоблтеплоенерго» в Ощадбанку на рахунок «Укренергосервіс» в Укрсоцбанку були перераховані 7,12 млн грн, з яких 2,74 млн грн становлять суму завищення вартості теплових лічильників.

Після надходження коштів екс-директор «Миколаївоблтеплоенерго» дав вказівку директору «Укренергосервіс» перевести 2,74 млн грн на рахунок дочірнього підприємства «Компанія Укренергосервіс-М», співзасновником і директором якої на момент переведення був сам Бородін. Також наголошується, що зазначена сума була перерахована компанії «Укренергосервіс-М» як оплата за модульні плати в теплових лічильників, що насправді не були встановлені.

Крім того, детективи подали до суду клопотання про обрання запобіжного заходу Бородіну у вигляді застави розміром 2,74 млн грн. У НАБУ зазначали, що підозрюваний протягом липня 2017 року до жовтня 2018 року 11 разів перетинав державний кордон України, причому 8 останніх разів відвідував окупований Крим, що є ризиком приховування від правоохоронців. Також Бородін може незаконно впливати на свідків, які були його підопічними.

Своєю чергою підозрюваний і його адвокат виступали проти задоволення клопотання. За їхніми словами, Бородін не мав повноважень укладати договори субпідряду, а також не курував фінансову частину. Також захист вказував, що з лютого 2015 року Бородін не є керівником «Укренергосервіс М».

Вислухавши обидві сторони, суддя відмовив у задоволення клопотання. Так, суд відпустив Бородіна під особисте зобов'язання з покладанням низки обов'язків, зокрема: здачу закордонних паспортів.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про заволодіння коштами «Миколаївоблтеплоенерго». Раніше в цій справі детективи вивчали документи однієї приватної фірми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: