Які законопроекти обіцяли лобіювати в Раді мажоритарники Рівненської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбирались, які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати у Верховній Раді депутати-мажоритарники Рівненської області.

Юрій Вознюк у передвиборчій програмі обіцяв сприяти проведенню медичної реформи. Він дотримав свого слова: минулого року депутат підтримав законопроект «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», який втілює першу ланку реформування галузі.

А обіцянку сприяти проведенню націоналізації приватизованих колишньою владою підприємств Вознюк виконати не зміг. За чотири роки націоналізація підприємств так і не була здійснена, а сам депутат жодного відповідного законопроекту не зареєстрував.

Сергій ЄвтушокНародний депутат України
Євтушок обіцяє домогтися законодавчого врегулювання видобутку бурштину місцевим населеннямСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Олег Осуховський минулого року пообіцяв, що «свободівці» підтримають законопроект про притягнення до відповідальності за подвійне громадянство. Законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України, державних службовців за придбання та використання громадянства іноземних держав)» у Верховній Раді реєстрував Сергій Каплін, але він ще перебуває в комітеті. Тому можливості виконати обіцянку в Осуховського ще не було.

Крім того, нардеп ще має виконати передвиборчу обіцянку запровадити обов'язкове державне соціальне медичне страхування. Але поки такого законопроекту Рада також не розглядала.

Василь Яніцький виконав обіцянку домагатись обрання парламенту за відкритими партійними списками. Восени минулого року депутат підтримав проект нового Виборчого кодексу, який, зокрема, передбачає механізм обрання народних депутатів за системою відкритих пропорційних списків.

У 2015 році Яніцький провалив обіцянку про те, що буде створена тимчасова слідча комісія з розслідування незаконного видобутку бурштину. Ані він, ані інші депутати таких пропозицій до Ради не вносили, хоча Яніцький і реєстрував законопроект, що стосується видобутку бурштину.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як виконують обіцянки мажоритарники Миколаївської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: