Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Яніцький запевнив, що буде створена Слідча комісія по розслідуванню незаконного видобутку бурштину

19 березня 2015 року народний депутат України Василь Яніцький запевнив, що буде створена Слідча комісія по розслідуванню незаконного видобутку бурштину.
Не виконано
Сказано 19 березня 2015 р.

Джерело

  • http://www.rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=043065
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=53811
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=53194
  • http://vlada.io/v-olevskiy-rayon-pora-vvodit-voyska-reportazh-iz-mest-nelegalnoy-dobyichi-yantarya/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_temp_komitis
  • 12

Результат

3 березня 2015 року народні депутати України Василь Яніцький та Сергій Євтушок подали до Верховної Ради "Проект Закону про старательську діяльність" №2013.

24 квітня 2015 року Верховна Рада України прийняла в першому читанні "Проект Закону про видобуток та реалізаію бурштину" №1351-1.

Станом на 29 вересня 2015 року зазначений законопроект не розглядався Верховною Радою України.

Згідно з відповіддю від 19 лютого 2019 року народного депутата України Василя Яніцького стало відомо, що за ініціативи Яніцького відбулось засідання робочої групи з напрацювання пропозицій щодо врегулювання порядку видобування бурштину в Україні. В організованому обговоренні брали участь також представники Волинської та Житомирської областей, причетні міністерства та відомства, експерти, громадські діячі.

Робочою групою були опрацьовані законопроекти «Про видобування та реалізацію бурштину», «Про старательську діяльність», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за незаконне видобування та введення в обіг бурштину та виробів з його використанням)», «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо запобігання незаконному видобуванню та введенню в обіг бурштину та виробів з його використанням)», які були зареєстровані та перебували на розгляді Верховної Ради України.

За результатами обговорення робочою групою затверджено рішення, яким визначено необхідність комплексного розв’язання проблеми нелегального видобування бурштину, а саме запропоновано зазначені вище законопроекти доопрацювати, а згодом ухвалити шляхом «пакетного» голосування.

Слід зазначити, що не дивлячись на те, що, робоча група, до якої ввійшли народні депутати, представники міністерств та відомств реалізовувала доопрацювання законопроектів про видобуток бурштину , обіцянка залишається зі статусом "не виконано".

У підсумку не було створено слідчої комісії, а лише робочу групу, що мають велику різницю у своему значенні.

Станом на 21 лютого 2019 року Тимчасова слідча комісія по розслідуванню незаконного видобутку бурштину не створена.