Іран заявив про небезпеку політики США

Читать на русском
Голова МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф прокоментував звинувачення США про розробку хімзброї Тегераном.

Голова МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф прокоментував звинувачення США про розробку хімзброї Тегераном.

За його словами, не Іран, а США порушують міжнародні угоди, прикладом чого було розірвання ядерної угоди Вашингтоном, пише «Слово і Діло».

Самі звинувачення з приводу хімзброї міністр назвав непристойними і небезпечними, згадавши про дії США в Іраку після аналогічних заяв на адресу Саддама Хуссейна.

«США хочуть звертатися до міжнародних угод, щоб звинувачувати Іран, в той час як вони самі порушують їх. Обвинувачення щодо зброї масового знищення, висунуті країною, яка підтримала застосування Іраком хімічної зброї проти Ірану, а потім вторглася в Ірак нібито для того, щоб позбутися від нього, - це не просто непристойно, це небезпечно», - сказав Заріф.

Раніше офіційний представник МЗС Ірану Бахрам Касімі назвав абсолютно неспроможними звинувачення США в тому, що Іран продовжує програму з виробництва хімічної зброї. Так він відповів на заяву постійного представника США при ОЗХЗ Кеннета Уорда про те, що Іран не повністю задекларував свої можливості з виробництва хімічної зброї, зокрема, щодо спорядження боєприпасів отруйними речовинами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: