Екс-міністра Румунії посадили у в'язницю через корупцію

Читать на русском
У Румунії екс-міністр фінансів Даріус Валків отримав вісім років в'язниці за торгівлю впливом, відмивання грошей і угоди, несумісні з його посадою.

У Румунії екс-міністр фінансів Даріус Валків отримав вісім років в'язниці за торгівлю впливом, відмивання грошей і угоди, несумісні з його посадою.

Відповідне рішення прийняв Верховний суд Румунії, повідомляє Romania TV, пише «Слово і Діло».

Україна в світових рейтингах: динаміка за останній рікАналітики Слова і Діла з'ясовували, як за рік Україна змінила своє місце в світових рейтингах.

Валків, який зараз обіймає посаду державного секретаря і провідного радника прем'єр-міністра Віорики Денчіле, є одним з головних осіб, які розробляли стратегію управління керівною Соціал-демократичною партією.

Антикорупційна прокуратура в 2015 році звинуватила Валкова у вимаганні хабара від бізнесмена, який попросив його застосувати свій вплив, щоб допомогти його компанії виграти публічні торги.

В обмін на це Валків попросив 20% вартості контракту, а потім відмив гроші. Прокурори конфіскували у нього три золоті злитки, 172 картини вартістю близько 1 мільйона євро, і заморозили його рахунки для відшкодування збитків.

Під час судового розгляду Валків звинуватив антикорупційних прокурорів в обмані, оскільки вони нібито обіцяли йому більш м'який вирок, якщо той визнає торгівлю впливом.

Раніше повідомлялося, що вперше в історії прем'єром Румунії стала жінка.

Нагадаємо також, що міністр закордонних справ Павло Клімкін розтлумачив чолі МЗС Румунії новий закон про освіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: