«Радикали» знову провалили обіцянку не голосувати, поки не буде мораторію на вартість газу

Читать на русском

Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко не виконав обіцянку про те, що фракція не проголосує за жодне рішення парламенту, поки той не візьме до розгляду їхню постанову про мораторій підвищення цін на газ.

Таку заяву Ляшко зробив 7 листопада 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми вимагаємо від українського парламенту невідкладно розглянути нашу постанову про скасування рішення про підвищення цін на газ. Ухвалити мораторій на будь-яке підвищення тарифів. І ухвалити наш план зниження цін на газ, збільшення заробітних плат і перерахунку пенсій. Поки це рішення не буде ухвалене, за жодне інше ми голосувати не будемо», – заявив Ляшко, виступаючи в парламенті.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Наступного дня «радикал» Сергій Рибалка запевнив, що фракція не проголосує за жодне рішення парламенту, крім проектів питань оборони, поки не буде ухвалена постанова про «газовий» мораторій.

«Поки не буде поставлена на розгляд ця постанова, наша фракція не голосуватиме за жоден законопроект, крім проектів із питань оборони», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Позафракційний Сергій Мельничук, який пройшов до парламенту третім номером від Радикальної партії Олега Ляшка, також заявив 8 листопада, що блокуватиме трибуну в парламенті, поки постанова про скасування тарифів на газ не буде ухвалена.

«Хочу сказати, чому я тут перебуваю. Я підтримую ту постанову про скасування злочинних тарифів на газ. І буду тут стояти, поки ця постанова не буде ухвалена. Я підтримую всі фракції та всіх депутатів, які готові до цього долучитися», – заявив Мельничук із трибуни Верховної Ради.

Однак 20 листопада 2018 року більшість членів фракції (19 із 21) проголосували за проект закону про перейменування Дніпропетровської області. Мораторій на підвищення вартості газу так і не був запроваджений.

Наступного дня вимогу «радикалів» також не задовольнили, при цьому нардеп Сергій Мельничук не блокував трибуну в парламенті, як обіцяв раніше. Депутати вільно виступали за трибуною й безперешкодно в звичайному режимі голосували за запропоновані законопроекти.

З огляду на все це, обіцянки трьох представників «радикалів» отримують статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Олег Ляшко дав 297 обіцянок, з яких 88 виконав, а 113 – провалив, Сергій Рибалка із 43 обіцянок 11 виконав, а 16 – провалив, Сергій Мельничук за час каденції дав 38 запевнень, з них 6 виконав, а 23 – провалив.

Нагадаємо, ми писали, що Юлія Тимошенко та Олег Ляшко провалили однакову обіцянку щодо мораторію на високі тарифи на газ 6 листопада 2018 року, того ж дня, коли пригрозили, що їхні фракції не голосуватимуть за інші законодавчі ініціативи.

Також ми повідомляли, що Мосійчук та Крулько провалили одну обіцянку на двох.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: