Швеція допоможе Україні в геологічній реформі

Читать на русском
Шведська сторона заявила про готовність поділитися досвідом і прийняти українських фахівців на навчання.

Геологічна служба Швеції надасть українським Держгеонадрам методологічну допомогу щодо реформування галузі видобутку надр і проведе навчання фахівців.

Домовленість про це була досягнута під час візиту українських геологів у Стокгольм, повідомила прес-служба Держгеонадр, пише «Слово і Діло».

«Україна має великий потенціал бути провідною видобувною країною не тільки Європи, а й у світі, адже ваша держава займає одне з топових місць за запасами багатьох видів корисних копалин. Сподіваємося, що наші знання будуть корисними для України», - заявила провідний геолог Геологічної служби Швеції Ерика Інгвальд.

Також шведська сторона заявила про готовність прийняти українських фахівців на навчання для прискорення процесів впровадження європейських вимог у сфері надрокористування в Україні.

«Для мене, як для керівника Геологічної служби архіважливо, щоб Держгеонадра були перш за все організацією з висококваліфікованими кадрами міжнародного рівня, які орієнтуються на світовий досвід», - зазначив своєю чергою виконувач обов'язків глави Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк.

На зустрічі також обговорили стратегію розвитку мінерально-сировинної бази України і механізми залучення міжнародних інвестицій у видобуток.

Як повідомлялося, наприкінці серпня Держгеонадра оголосила про аукціон з продажу 12 родовищ корисних копалин.

Раніше Державна служба геології та надр повідомляла, що в Україні вже найближчим часом можуть продати перспективні майданчики із сотнями тисяч тонн корисних копалин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: