Ліцензії на користування надрами продаватимуться через ProZorro

Читать на русском
Державна служба геології та надр України зможе виставляти на електронні аукціони в ProZorro.Продажі дозволи на користування надрами.

Постанова уряду «Про реалізацію експериментального проекту щодо впровадження проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів» набула чинності в понеділок, 22 жовтня.

Як пише «Слово і Діло», державна служба геології та надр виставлятиме на електронні аукціони в ProZorro.Продажі дозволи на користування надрами, повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

ФДМ провів перший аукціон з продажу об'єкта малої приватизації в системі ProZorro.ПродажіПриміщення загальною площею 608 кв. м по вул. Павловська, 4-8 в Шевченківському районі Києва продано приватній особі за 19,5 млн грн.

«Головне завдання проекту – перевірити ефективність відкритих електронних аукціонів у сфері дозволів на користування надрами. Такий підхід вже довів свою ефективність у продажу активів Фонду гарантування вкладів, комунального майна, малої приватизації. Тому ми впевнені, що експеримент буде успішним», – заявив перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Проект триватиме до 1 грудня наступного року, після чого Держгеонадра мають надати пропозиції щодо подальшого розвитку проекту.

Зазначається, що завдяки відкритим аукціонам на ProZorro.Продажі держава й місцеві громади вже продали активів на більш ніж 11 млрд грн.

Нагадаємо, минулого року Україна провела державні закупівлі в системі ProZorro на 500 мільярдів.

Як повідомлялося, Порошенко приготував зміни в держзакупівлі на ProZorro.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: