З'ясувалося, коли і де відбудеться нова «нормандська зустріч»

Читать на русском
Нормандська зустріч на рівні політичних директорів зовнішньополітичних відомств запланована на наступний тиждень у Берліні.

Нова «нормандська зустріч» на рівні політичних директорів зовнішньополітичних відомств відбудеться наступного тижня в Берліні (Німеччина).

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 21 листопада, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час робочого візиту до Австрії, повідомляє «Укрінформ».

Нормандський формат: чому Україні не пощастило?Нещодавно в Стамбулі завершився саміт щодо Сирії, в якому взяли участь Путін, Меркель, Ердоган і Макрон. Про те, який урок можна винести для України з цієї зустрічі, розповіли експерти.

«Зараз ми домовляємося про те, щоб це питання (розгортання миротворчої місії ООН у непідконтрольній Україні частині Донбасу. - ред.) обговорювалося в Нормандському форматі на рівні політичних директорів. Обговорення відбудеться наступного тижня в Берліні», - зазначив він.

За словами Клімкіна, проблема в тому, що Росія намагається свідомо блокувати і торпедувати ідею введення миротворчої місії на Донбасі.

Нагадаємо, після вбивства глави «ДНР» Олександра Захарченка 31 серпня голоа МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що зустрічі в Нормандському форматі не буде. Також він заявив, що в Нормандському форматі немає сенсу, оскільки вплинути на Київ можуть лише США.

Також повідомлялося, що 28 вересня «нормандська четвірка» обговорила миротворців для Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: